Follow:
Årskrönikor

Året var 2013 – Del 1

Vintern hade varit lång, kall och snörik och fortsatte så även in i januari. För Pär och mig var det en månad av positivitet och värme, minusgraderna till trots. Det var nämligen då Pär startade sitt nya arbete som systemutvecklare för CGI. Jag var stolt och glad över att han så kort tid efter sin examen hade fått ett bra arbete som förhoppningsvis skulle leda till en tillsvidareanställning i juli. Det var även en månad av en viss grad av stress. Att gå från att ha varit student i tre år till att heltidsarbeta inom ett kvalificerat yrke var en stor omställning och det tog ett tag innan rutinerna föll på plats. I slutet på januari unnande vi oss även en ny, efterlängtad soffa. Det var härligt att känna att man kunde bjuda hem familj och vänner utan att det genast blev brist på plats. Under årets första månad fick vi en även en trevlig dag tillsammans med Anna-Karin, Patrik, Ronja och Peter, där vi åkte långfärdsskridskor på Storsjön och grillade korv.

Den 23:e februari är och kommer alltid att vara en speciell dag för mig. Det var nämligen då Pär och jag träffades första gången, en tidig torsdagseftermiddag 2012 där temperaturen hade krupit under nollstrecket och löpsedlarna pryddes av nyheten om Prinsessan Estelles födelse. Vi firade vår årsdag med champagnefrukost på sängen och begav oss sedan iväg till det som har kommit att bli vårt speciella ställe, dit vi åker när vi vill ladda batterierna och få tid för oss själva. På kvällen tog vi en promenad ned till stan och åt en god middag på Helt Enkelt. Under februari var jag även bjuden på tjejkväll hos Martina där vi bland annat fick en riktigt fin pannacotta till efterrätt.

Våren lyste fortfarande med sin frånvaro när vi gick in i mars månad där vi firade min kära pappa som fyllde 60 år med presenter och tårta. Pär reste även iväg till Dubai med jobbet och Emma och jag passade på att ha en tjejhelg här i Gävle. I slutet av mars var det mammas tur att resa bort tillsammans med min mormor och Pär och jag började vår månad som hundvakter åt Viktor och Leia. Knappt ett dygn hade förflutit innan Leia började löpa och kaoset var ett faktum. På 60 kvadrat trängdes två vuxna, en ylande, desperat hanhund samt en löptik som gillade att retas med den ylande, desperate hanhunden. Allt eftersom tiden gick lyckades vi dock hitta strategier för att få det att fungera och gamla rutiner fick snabbt ge plats åt nya. Hundarna var vana vid att sova i sängen men vi insåg direkt att detta aldrig skulle fungera och vi började således vänja dem vid att sova på golvet, åtskilda. Min mosters familj ställde även upp mycket och gav oss avlastning när de kunde, och pappa och André tog hand om Viktor på helgerna.

Vintern hade varit lång men i april började den äntligen ge vika åt vår och värme. Livet kretsade mycket kring rutiner den här månaden, och vi brukade skämta om att vi våra liv var byggda kring fyratimmarsperioder, då vi gick ut på promenad med hundarna omkring var fjärde timme. Trots att det ibland var mycket jobb att ha hundarna tillsammans när Leia löpte hade vi även många fina stunder där vi promenderade tillsammans i vackra boulognersskogen, och vi hittade också tid att äta middag på Mezopotamya och gå på bio med Anna-Karin, Patrik, Ronja, Peter och Cecilia. I slutet på april kom mamma och mormor tillbaka igen och av en lite smått irriterande slump slutade Leia löpa ungefär samtidigt.

Maj var början på en helt fantastiskt fin sommar och vi firade den glada nyheten att Pär hade fått en tillsvidareanställning på CGI med tårta och fika. Vi reste även till Tellberg tillsammans med Pärs familj och släkt där vi blev bjudna på lunch på Villa Långbers. När Pärs mormor Maj-Britt var i livet åt familjen ute på olika restauranger kring Leksandstrakten på hennes födelsedag och i år valde de att äta på Villa Långbers för att hedra hennes minne. Pärs moster och hennes man hade även kommit dit från Stockholm och det var trevligt att få träffa dem och dela dagen med familjen. Under maj tog Pär och jag även en tur till Engeltofta och såg André gå på bal med Felicia och vi hade också flera trevliga kvällar tillsammans med våra vänner.

Juni var för mig en månad där jag tack vare min sambo fick möjligheten att ta en hobby till en helt ny nivå, men vi började månaden med en resa till min barndoms Östervåla, där jag tillbringade många somrar tillsammans med mina morföräldrar. Vi hälsade på min kusin, hennes sambo och deras nyfödde son Isak och det var roligt att få visa Östervåla för Pär. Den 16:e juni fyllde jag 28 år och jag blev väckt av en strålande sol och min sambo som kom in med två paket med papper från Toys R Us. Jag minns inte om jag trodde att innehållet faktiskt var från leksaksaffären, men däremot minns jag hur oerhört glad och förvånad jag blev när öppnande paketen och såg kameran som jag hade fått av Pär och objektivet från mina svärföräldrar. Jag har alltid älskat att fotografera, och dokumentera i allmänhet, men mobilkameror och digitalkameror har vissa begränsningar. Systemkameran var en underbar gåva som jag än i dag är tacksam för, och det är en härlig känsla att ha en hobby som man kan utvecklas inom. Resten av morgonen var jag bortblåst i en annan värld som endast bestod av kameran och tack och lov hade jag bakat det mesta av bjudfikat redan dagen innan för annars hade våra gäster varit tvungna att fika på luft. Pär lyckades dock övertyga mig om fördelen av att vara påklädd när gästerna kommer och vi fick en trevlig eftermiddag tillsammans med släkten och Pärs familj. Kvällen innan hade vi även bjudit våra vänner André, Nicole, Anna, Martina och Oliva på födelsedagsbuffé. I juni firade vi även midsommar och grillade tillsammans med min familj och tillbringade sedan kvällen hos Martina och Valle tillsammans med Nicole, Olivia, Oscar och Anna. Vi köpte också en ny grill och Patrik och Anna-Karin kom hit på grillfest. Grillen var undermålig men sällskapet och sommarkvällen desto trevligare och varmare. I slutet på månaden åkte Pär, jag, mamma, pappa, André, Felicia och mormor ut till AxmarBrygga då pappa ville bjuda oss alla på middag till ära av hans 60-årsdag tidigare under våren. Maten som serverades där var bland det godaste jag har ätit i Gävle någonsin och jag kan verkligen rekommendera restaurangen till speciella tillfällen.

Juni får avrunda första delen av denna tillbakablick och om några dagar hoppas jag kunna dela med mig av del 2, som kommer att avhandla semestern till Grekland som skulle bli men aldrig blev, jobbångest, en glad överraskning, sjukhusvistelser och en av de vackraste dagarna i mitt vuxna liv.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: