Follow:
Kultur

Bokrean 2014

Som bokmal är självklart den årliga bokrean ett roligt inslag i vardagen, även om den under de senaste åren har förlorat lite av sin forna glans. Bokhandlar som slår upp dörrarna med en smygpremiär vid midatt och köer som ringlar sig långa vid en tidig morgontimme, innan solen har gått upp och mörket fortfarande råder, känns som ett minne blott. De lokala bokhandlarna har fått ta ett steg åt sidan för nätbokhandlarna, och med tanke på internetifieringen i vårt samhälle är detta föga förvånande. Jag kan ibland sakna bokrean som den tidigare var, och det är synd att många fysiska bokhandlar finner sig tvungna att stänga ned, men samtidigt har allting sin tid och plats och traditioner måste utvecklas och förnyas för att kunna leva vidare.

Samtidigt som jag saknar den forma bokrean måste jag erkänna att jag verkligen gillar nätbokhandlarna. De har onekligen öppnat upp nya dörrar med sina nästan gränslösa sortiment och möjligheten att få hem böcker från hela världen, samt alla användarvänliga funktioner där man med endast ett klick kan hitta böcker i samma genre, från ett visst årtal eller se recensioner från andra läsare.

På tal om böcker ska jag precis till att börja läsa Allt jag önskar mig av Grégoire Delacour. Det är det lilla förlaget Sekwa som står bakom utgivningen, och jag kan verkligen rekommendera deras böcker. De har specialiserat sig på fransk litteratur i svensk översättning, med särskilt fokus på kvinnliga författare, och det går att hitta många pärlor i deras sortiment för den som är intresserad.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: