Follow:
Resor

Backstreet’s Back

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Förra veckan var en ganska händelserik sådan, med bland annat en resa till Stockholm den 13:e mars för att se Backstreet Boys vid Hovet. Pär och jag åkte från Gävle strax efter lunch, var framme vid tretiden och lyckades med nöd och näppe undvika den allra värsta rusningstrafiken i Stockholm. Jag var allmänt stressad och kände att vi var sena, och mer eller mindre sprang till Hovet medan Pär parkerade bilen under Tele2 Arena.

Väl framme vid Hovet hade en skara människor samlats och Pär och jag fick könumret 25 och 25 ½ skrivna på handen. Vi satt sedan och köade under några timmar medan vi åt vår matsäck och den goda glassen från Ben & Jerry’s som Pär var i väg och köpte. Vid 18.30 började insläppet och då var det riktigt mycket folk vid Hovet. Jag lyckades dra på mig två varningar inom några minuter då jag dels sprang i arenan och dels hade en systemkamera med mig, men vi kom fram till kravallstaketet och vi fina platser längst fram.

Strax innan förbandet öppnade konserten kom även Lina till Hovet och hittades oss längst fram. Jätteroligt, men samtidigt en liten facepalm för Pär och mig som hade köat i flera timmar för samma platser som hon fick genom att komma till konserten strax innan den började. Det är svårt att undvika att se hur annorlunda det är nu i jämförelse med tio-femton år sedan, under deras storhetstid då de sålde ut dubbla konserter på Globen, fans köade i flera dagar för att få bra platser och allmän hysteri rådde. Jag kan sakna den där adrenalinkicken och ruset man fick på den tiden under en konsert, men samtidigt har deras konserter blivit mer jordnära nu för tiden och det märks att de gör det av kärlek till musiken och kanske även fansen.

Backstreet Boys var en sådan stor del av min barndom och det var roligt att åtminstone på något sätt få visa en del av det till Pär. I slutändan hade vi en toppenkväll tillsammans med Lina och konserten var bra. Av Pär fick konserten betyget ”Helt okej och bättre än jag trodde”.

Vi skjutsade sedan hem Lina till Täby där vi lyckades bli påkörda bakifrån av en bil som sedan smet från platsen. Som tur var hade vi dragkrok på bilen och det var bilen som smet som fick ta den värsta smällen. Vid ettiden kom vi tillbaka till Gävle där vi först stannade vid Max och sedan stupade i säng, tröttna men nöjda med dagen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: