Follow:
Familj & Vänner, Resor

För-VM och Dalabesök

I helgen åkte Pär, jag och Leia upp till Falun då vi hade blivit bjudna av svärföräldrarna till För-VM i längdskidor. Vi åkte från Gävle redan vid sjutiden efter att vi hade hämtat upp en trött Leia från mina föräldrar. Det var halvdåligt väder och på vägen till Falun såg vi flera olycksdrabbade bilar, dock ingenting till synes allvarligt. I ett fall ringde vi dock 112 för att rapportera en avkörning, som senare visade sig vara en civilpolis.

I Falun stannade vi för att se både damernas och herrarnas skiathlonlopp, men tyvärr hade våra svenska åkare en lite mindre bra dag och slutade utanför pallen. Det var dock roligt att se dem åka och få en uppfattning om hur snabbt de faktiskt åker, och det var särskilt roligt att få se Charlotte Kalla som jag gillar.

Leia skötte sig exemplariskt trots att hon inte är van vid stora folksamlingar och trots att hon blev lite frusen mot slutet till följd av blåsten. Efter tävlingarna åkte vi mot Borlänge och jag tror att vi alla tyckte att det var skönt att komma in i värmen igen. På kvällen blev vi bjudna på vin, goda pajer och en fin cheesecake som Pärs bror hade bakat, och vid elvatiden stupade vi i säng, trötta efter en lång dag och mycket resande dagarna innan.

Vi tog en skön sovmorgon på söndagen innan Åsa bjöd oss på lunch med en god förätt bestående av rökta räkor på toast med aioli och en varmrätt med sukiyakilax, mangold och cashewnötter. Mycket gott. Vi hade en trevlig eftermiddag med Pärs familj innan vi avslutade Borlängebesöket för denna gång med en tur till en av Pärs vänner. På hemvägen lyckades vi nästan med konststycket att hamna i bilkö i Hofors, vilket måste vara något av en bedrift.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: