Follow:
Kultur, Tankar & Reflektioner

Isigt nöje

Läste nyligen ut Bea Uusmas Expeditionen: Min kärlekshistoria, som handlar om Ingenjör Andrées expedition mot Nordpolen. Riktigt välskriven fackbok som jag kan rekommendera. Se i så fall till att skaffa den illustrerade utgåvan som har en riktigt snygg layout och många intressanta bilder.

Efter att ha läst den boken samt Michelle Pavers Evig natt har jag blivit riktigt sugen på att resa till Arktis, av alla ställen. Nordpolen är kanske lite väl extremt då det bara finns ett fåtal fartyg (isbrytare) som kan ta sig dit men det finns ju lite mer lätttillgängliga ställen såsom Grönland eller Svalbard. Min sambo frågade vad man kunde göra på Nordpolen och enligt vad jag har hört, inte mycket alls men det är säkert en upplevelse för de som känner att det är värt att betala över 150.000 kronor per person för att komma dit. Som sagt, det finns andra ställen på liknande tema som skulle vara roliga att besöka, som Kanada, Alaska, Island och Grönland.

Min kärlek till böcker bottnar nog mycket i att det som jag har beskrivit ovan: Att man bara kan öppna en bok och sedan få uppleva underbara, skrämmande, fascinerande och spännande platser och situationer. Det finns säkert de som då skulle svara att de hellre upplever saker i verkliga livet, men jag skulle säga att chansen är liten att jag någon dag skulle göra en expedition till Nordpolen i luftballong. Jag lovar att hojta till innan om det skulle ske, dock.

I kväll ska vi se The Wolf of Wall Street. Hoppas att den är bra då den är tre timmar lång.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: