Follow:
Familj & Vänner, Resor

Möhippa

Jag läste att en möhippa ursprungligen handlade om att den blivande bruden skulle föras till en bastu dagen före bröllopet där hon sedan skulle viga sin mödom åt en gud. Vi valde att hoppa över detta när det var dags för Emmas möhippa i helgen.

Jag vaknade redan vid fyratiden på lördagsmorgonen och gick sedan upp vid sextiden för att göra mig redo för att att resa till Stockholm. Väl där blev jag och de andra tjejerna upphämtade av Emmas systrar vid centralstationen och vi begav oss till Sollentuna. Jag tror att Emma blev rejält överraskad när hon såg oss alla sex utanför dörren. Efter lite champagne och jordgubbar fick Emma ta på sig en kostym och fick ballonger knutna runt handleden. I ballongerna låg det frågor som hon fick svara på och för varje rätt svar fick hon ta bort någon del av kostymen.

Förutom kostymen som kanske var mindre smickrande (milt uttryckt) var vår tanke att göra dagen så trevlig, lättsam och minnesvärd för Emma som möjligt. Det finns ju vissa möhippor som verkar gå ut på att bruden ska göra bort sig och förnedras så mycket som möjligt men jag tror att vi alla var överens om att detta inte var aktuellt för oss. Vi åkte först ut till Upplands Väsby där Emma fick prova på att köra pansarvagn och efter det begav vi oss till ett spa där vi badade privat bubbelpool, åt muffins, frukt och drack ett glas vin. Efter det åkte vi hem till Moa där vi blev bjudna på drinkar och där hennes sambo hade lagat en god trerättersmiddag. De andra åt vilt till huvudrätt och jag åt kyckling som var perfekt tillagad.

Det var en rolig kväll och Emma och jag var tillbaka i Sollentuna vid halv elvatiden. Vi hade från början tänkt gå ut på kvällen men det var verkligen ingen som hade ork till det och kvällen var trevlig som den var. Man blir tröttare än vad man tror av att vara i gång under hela dagen.

Jag hoppas och tror att Emma fick en riktigt trevlig dag.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: