Follow:
Bröllop

Att göra inbjudningskort – Del 1

Pär och jag tog lite kort under tiden som vi jobbade med inbjudningskorten till vårt bröllop och jag tänkte att jag skulle visa några stycken och skriva lite om processen kring korten. Det blev ett långt inlägg så jag delade upp den i tre delar.

Vi var ganska överens från början att vi ville göra kortet själva. Delvis på grund av att vi kunde spara in lite i vår bröllopsbudget genom att göra så, men också för att vi tyckte att det kunde vara roligt att ha det speciella projektet tillsammans. Designen till kortet är inte vår egen utan vi hittade en bild på en bröllopsinbjudan på en blogg som vi fastande för och bestämde oss för att försöka göra en replika av den.

Det var lite svårt i början då vi endast hade en liten bild att gå på så det första vi gjorde var att skapa ett provkort (eller betakort som Pär kallade det) för att bestämma oss för vilka mått vi skulle använda och hur vi skulle sätta ihop kortet. Vi gick till Panduro och köpte de allra billigaste papperna de hade i samma tjocklek som vi var ute efter (vilket visade sig vara julpappersark som de reade ut).

När vi kände oss nöjda med provkortet beställde vi hem de riktiga papperna och vi kunde börja med inbjudningskorten.

Inbjudningskortet bestod i princip utav sex delar som vi skar ut från tre olika papper (ett vitt lite tjockare papper, ett champagnefärgat och ett lite tunnare vitt papper) och sedan klippte, vek och klistrade ihop. Här mäter och klipper vi ut första delen som ska bli basen av korten:

1

3

Korten viks:

2

Här är basen till alla inbjudningskorten:

4

Del två bestod av att skära ut två stycken champagnefärgade delar som sedan klistrades fast på korten:

6

7

5

Efter det här steget klippte vi ut kort som vi sedan vek på mitten och klistrade fast på delen som visas på bilden ovan. Detta gav ”lager på lager” effekten och gjorde att korten kunde öppnas som en pärm.

8

När vi hade kommit så här långt hade vi kort som såg ut ungefär så här:

9

Det var dags att börja stämpla, men mer om det i del 2. Ingen del fram till nu hade varit svår att göra, men däremot tog det tid när man skulle mäta, klippa, vika och klistra delar till cirka 32 kort.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: