Follow:
Vardagsglimtar

Att äta brunch och se en hockeymatch

Brunchen i går på Brasserie Absint var trevlig. Brasserie Absint är ju Clarion Hotels restaurang och det var ganska mycket hotellfrukostkänsla över maten tycker jag. Äggröra, bacon, stekta tomater, omelett, korv, kallrökt med bland annat lax, oliver och melonsallad samt lite varma rätter i form av kycklingvingar och kötträtter. Det fanns också ett efterrättsbord med diverse kakor och pannacottor, som kanske såg bättre ut än de smakade. Favoriten för mig var nog ändå våfflorna med sylt och grädde. Mums.

Maten var verkligen helt okej men jag föredrar Lidos brunch. De hade lite mindre varma rätter men samtidigt märktes det att det var ett bageri som stod bakom det som fanns. Mycket gott bröd, röror och goda bakverk.

Eftersom undertecknad glömde att ta med sitt minneskort till kameran finns det dock inga bilder från Absint.

Efter brunchen åkte vi iväg till Gavlerinken Arena där vi skulle se Brynäs möta HV71. Vi parkerade på ”vår” gamla parkering i Sätra där vi bodde innan vi flyttade hit och tog sedan en promenad till arenan. Det känns alltid lite konstigt att vara tillbaka där. Det är en känsla blandad av nostalgi och fina minnen samtidigt som man också känner glädje över att ha kommit vidare i livet, tagit steg framåt. Jag frågade Pär om han, när vi träffades, hade trott att vi drygt tre år senare skulle gå där på samma väg, hand i hand, som ett gift par. Det var förmodligen mer en reflektion över hur långt vi har kommit än en fråga. Jag vet inte om man någonsin ”tror” något sådant i början av ett förhållande. Jag gjorde nog inte det, inte han heller. Kanske hoppades, ibland drömde sig bort, men anta? Nja. Livet kan gå på så många olika sätt beroende på omständigheter och vi hade tur. Omständigheterna ville oss väl.

Sätra innan hockeymatch BIF-HV71, 25 okt

Sätra innan hockeymatch BIF-HV71, 25 okt 2

Men tillbaka till matchen, som började bra. Det var en härlig lördagsstämning i arenan och nästan 7000 människor hade kommit för att se Brynäs spela. Någonstans under mitten av matchen blev den dock mindre välspelad. Det började ramla in baklängesmål hos både Brynäs och HV71, men mest hos Byrnäs tyvärr. Framför oss satt två ganska unga killar som var helt rosenrasande. De frustade och fnös och grymtade och när matchen var över och Brynäs hade förlorat med hela 7-4 hade de redan lämnat sina platser. Någonstans bakom oss, i en numera ganska tyst arena, hör man helt plötsligt ett ljudligt ”HELVETE” eka. De tog nog inte resultatet så bra.

BIF-HV71, 25 okt

Sätra innan hockeymatch BIF-HV71, 25 okt 3

Vi åkte sedan hem, bakade en chokladig kladdkaka som vi glömde i ugnen så det blev en kaka med choklad utan kladd, kröp upp i soffan med en filt och såg på Så mycket bättre. Vi har försökt komma på vad charmen i det programmet ligger och jag tror att vi har kommit på det. I ett tv-utbud med så mycket tävlingar och realityprogram, med så mycket hårda hård och förnedringar, är det trevligt med ett program som har respekt och uppskattning mot sina medmänniskor som ledord, där man hyllar istället för att sänka och där människor tillåts att vinna utan att behöva tävla. Mer sånt!

25b okt

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: