Follow:
Kärlek, Vardagsglimtar

Att bara vara

Helgen bara for i väg, som vanligt, och nu är vardagen här igen. Om två veckor är det första advent och det känns lite overkligt. Gifte inte vi oss nyss?

Vi har inte gjort många knop i helgen och det har varit fantastiskt skönt. Vi har istället omgett oss med filtar och varm choklad och ljuslyktor, tittat på film och ätit Flygande Jakob och bakat kladdkaka med marängsvisstopping. Kladdkakan var barnsligt god (med betoning på barnsligt, kanske) och skulle förmodligen bli en hit på vilket barnkalas som helst. Men på dagar som dessa, där mörkret faller tidigt och soffan och lugnet lockar mer än kreativiteten och nyttighetstänket i köket, är choklad och grädde i vilken kombination som helst perfekt.

En liten rundtur till Valbo köpcentrum och IKEA hann vi dock med där vi strosade omkring i affärerna ett tag. Det var överfullt på parkeringarna och det är uppenbarligen där alla människor håller till på helgerna. Har de ingenting annat för sig? (Säger vi som själva var där…).

Te

Till veckan har vi tänkt att vi ska vi få upp ljusslingan som vi har på balkongen under årets mörkare månader och någon hyacint och amaryllis ska nog också få flytta in. Adventsljusstakarna och julgardinerna  får vänta till första advent dock.

te2

Frukost på sängen fick han också, mannen som ligger här bredvid. Grovt bröd med smör och ost, fattiga riddare med hallonsylt och äggröra och te. Jag minns så tydligt helgerna när jag var barn där mamma ibland lyxade till det och lagade pannkakor eller fattiga riddare till frukost. Att vakna till dofterna av varm kanel och socker och smör och ljudet av kaffebryggaren och skramlet i köket under tidiga morgontimmar. För mig var det hemma och det var kärlek och det är så fint att få föra en del av det vidare till familjen som jag nu bygger här, med mannen som ligger här bredvid.

frukost på sängen till Pär 16 nov

Önskar er alla en fin start på den kommande veckan.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Frida Svensson (@fridagsvensson)

  men åh vad fin blogg du har! dina bilder är jättehärliga!

  november 17, 2014 at 13:10
  • Reply Angelica

   Tack snälla, vad kul att höra 🙂

   november 18, 2014 at 10:42

  Leave a Reply

  error: