Follow:
Familj & Vänner, Jul, Mat & Bak

Första Advent

Glad första advent på er. Vi började dagen med lite adventsfrukost med tända ljus och skidåkning på tv:n.

adventsfirande3

Risgrynsgröt med kanel och mjölk, smörgås med stekt ägg, bacon och tomat samt apelsinjuice. 

På eftermiddagen skulle bocken invigas. Gävle är förmodligen den enda staden i världen som inviger en halmbock med tal, musikframträdanden och en fem minuter lång fyrverkerishow, men det är mysigt och det har som sagt blivit lite av en tradition att delar av familjen och släkten samlas, ser på invigningen och adventsfikar hos oss.

Vår lägenhet krymper ju genast till storleken av en skokartong när cirka femton personer är här men det är också där charmen ligger, när föräldrar, morföräldrar, kusiner, vänner, mostrar, morbröder och allas respektive tränger ihop sig och umgås, skrattar och äter. Denna advent kom även Anna, vår toastmadame på bröllopet, och hennes pojkvän över och det var så kul att träffas. Veckorna rusar iväg och tyvärr hinner man inte träffas så ofta som man skulle vilja.

Vi bjöd på cake pops, saffransmousse, lussekatter, glögg och diverse kakor och bullar. Cake popsen var populära och försvann i ett nafs och även saffransmoussen verkade gå hem. Recepten på detta kommer senare i veckan.

adventsfirande2

Cake pops

Nu ska vi äta tacos och se på Love Actually. Hoppas att ni har haft en trevlig och mysig första advent.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Nicole

  Åh så gott det lät med allt från gröt till allt fika! Duktig du är! <3

  december 1, 2014 at 20:32
  • Reply Angelica

   Tack snälla 🙂

   december 2, 2014 at 10:54

  Leave a Reply

  error: