Follow:
Vardagsglimtar

Tillbaka till 90-talet

Medan alla andra sakta men säkert överger sina fasta telefoner gör vi motsatsen och skaffar oss IP-telefoni. Detta har allt att göra med att både min man och jag är notoriskt dåliga på att inte ha våra telefoner nära till hands när vi är i hemmet efter arbetsdagens slut. Vi glömmer telefonen i någon jackficka, har vid något tillfälle under dagen satt den på ljudlöst och sedan glömt att sätta på ljudet igen, etc, etc.

Jag tycker själv inte att detta är något stort problem egentligen. Det faktum att vi förväntas vara tillgängliga hundra procent av dygnet är, enligt mig, en faktor till att stressnivån är så hög i samhället i dag. Det är viktigt att kunna koppla ned ibland, anser jag, och känna att det är helt okej att något sms förblir obesvarat under några timmar.

Det känns dock viktigt att människor kan nå oss direkt om det verkligen är någonting allvarligt som har hänt. När jag säger att det är viktigt att kunna koppla ned ibland tänker jag också i första hand på sms, Facebook, Instagram och liknande. Jag tänker att när människor ringer är det verkligen något de behöver eller vill prata om och då kan det vara bra att signalerna går fram och inte dör bort i någon jackficka någonstans.

Så just därför har vi gått mot strömmen och skaffat IP-telefoni. Jag sa till min man att om vi nu ska skaffa en telefon vi inte planerar att använda så ofta kan vi lika gärna skaffa en riktigt snygg retrotelefon.

MWA_1360_2

Kanske inte ändå? 

Hur har ni gjort med telefonin? Använder ni bara mobiler eller har ni fortfarande kvar era fasta telefoner?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: