Follow:
Kultur, Vardagsglimtar

Decembernatt

I går kväll bestämde vi oss för att fly undan det ruggigt gråa vintervädret och gömma oss på biografen under några timmar. Så med varma chips mellan oss, jag insvept i hans kappa och han med förväntan i blicken, satt vi där under några sena kvällstimmar och såg Interstellar. Lät filmen svepa oss genom nya världar och genom tid och rum, få oss hänförda och skeptiska och överraskade lite om vartannat och ibland på samma gång.

Sedan gick vi hem, pratade om hur filmen var och hur den inte var och hur den ville vara. Gick där i den sena kvällstimmen genom en tyst stadskärna, höll hårt i varandra för att inte riskera att halka på isen, förrädiskt osynlig på den kala marken. Sedan kom vi hem, kröp ned under varma täcken och lät en blåsig natt övergå till stilla morgon.

dopparedan3

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Helénes underbara jul

  Låter som en härlig kväll. Var filmen bra?
  Jag har svarat till dig i min blogg men jag kan ju lika gärna svara här också. Jag vet inget ställe i Gävle men här hittar du en lista på de ställen jag vet har Summerbird: http://helenesjul.blogspot.se/2014/11/hur-man-far-tag-i-varldens-basta.html

  Om det finns någon bra konfektyraffär (ibland finns det i små inredningsaffärer också) i stan så kolla om de har eller om de har möjlighet att ta in.

  december 10, 2014 at 19:15
  • Reply Angelica

   Filmen var absolut sevärd och bra men kanske inte det där mästerverket som jag hade förväntat mig efter alla fina recensioner. Den var som en blandning mellan Inception och 2001 om du har sett de filmerna. Tack för tipset om chokladen. Jag får kolla upp det om jag har vägarna förbi Uppsala någon dag 🙂

   december 11, 2014 at 11:09
 • Reply Cecilia RockBabe Kärvegård

  Vad härligt! Vilken gullig tomte!

  Önskar dig en skön kväll!

  You Rock!!!

  december 10, 2014 at 21:19
  • Reply Angelica

   Tack. Önskar dig detsamma 🙂

   december 11, 2014 at 11:13

  Leave a Reply

  error: