Follow:
Mat & Bak, Recept

Hemgjorda delicatobollar

DSC_0498 copy

Jag älskar de där lite större delicatobollarna man kan köpa i affärerna och tänkte häromdagen att jag skulle försöka att göra dem själv. De blev verkligen toppengoda och påminner väldigt mycket om köpeversionen. Perfekt till fredagsfikat tillsammans med en kopp kaffe eller te.

DSC_0490 copy2

 Delicatobollar

(Cirka 10 stycken lite större bollar)

100 g rumsvarmt smör
4 dl havregryn
1,5 dl florsocker
2,5 msk starkt kaffe
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk kakao
25 g ljus choklad

100 g ljus choklad

1. Mixa havregrynen till fina smulor.
2. Vispa smör och florsocker till en slät massa och rör i kakao, vaniljsocker och kaffe.
3. Smält chokladen försiktigt och blanda med smörblandningen.
4. Rör till sist ihop havregrynen med smöret till en fin smet. Ställ in i kylen i en halvtimme.
5. Gör chokladbollar av smeten och ställ in i frysen i cirka en halvtimme. Smält under tiden chokladen som du sedan doppar bollarna i.
6. Rulla dem slutligen i kokos och ställ in i kylen några minuter innan de avnjuts.

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

  • Reply Amanda Jona [SPONTAN]

    Så mysiga bilder och åh så gott med chokladbollar!

    januari 17, 2015 at 15:26
    • Reply Angelica

      Ja, visst är det riktigt gott 🙂

      januari 17, 2015 at 22:23
  • Reply Cassandra

    Åh så fina och härlig känsla det är i dina bilder 🙂

    januari 17, 2015 at 21:34
    • Reply Angelica

      Tack Cassandra 🙂

      januari 17, 2015 at 22:22
  • Reply Elin

    Mums! Blev sugen på att baka nu 😀

    januari 18, 2015 at 10:30
  • Reply Felicia

    Fina bilder, ser riktigt gott ut!!!!!!

    januari 20, 2015 at 16:22
  • Leave a Reply

    error: