Follow:
Mat & Bak, Recept

Hallonpaj på pinne

Glad Alla hjärtans dag på er kära läsare. Hoppas att ni får en fin dag oavsett om ni firar den med er käresta, familjen, vänner, er själva eller inte alls.

I dag bjuder jag på ett gott och roligt recept på hallonpaj på pinne.

DSC_1000 copy

Hallonpaj på pinne

60 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk strösocker
1 msk vatten

1 dl hallonsylt

12 klubbpinnar

1 ägg  till pensling

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, mjöl, vatten och socker till en jämn pajdeg. Låt ligga kallt i cirka 30 minuter.
2. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bord. Stansa ut tolv hjärtan och lägg sex av dem på ett bakplåtspapper.
3. Lägg en klick hallonsylt på varje hjärta och tryck dit en klubbpinne.
4. Pensla resterande hjärtan med uppvispat ägg och lägg dem med den penslade ytan nedåt över fyllningen. Tryck ihop kanterna.
5. Pensla pajerna med ägg och strö över lite strösocker. Grädda pajerna i cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och servera.

DSC_1017 copy

DSC_1025 copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply VERONICA - fashion blog

    Åh vad gott, underbart recept! Mummms 🙂 Kramar!

    februari 19, 2015 at 15:31
  • Reply Victoria Glosemeyer/Say cheeze and smile

    Men oj vad fint! Skulle passa på barnkalas, också, tänker jag! 🙂

    februari 19, 2015 at 15:35
  • Reply MADDISENJ.SE

    gud så fint och sött!

    februari 19, 2015 at 17:29
  • Reply Angelica

    Det där ska jag helt klart ta och prova!

    mars 4, 2015 at 12:19
  • Leave a Reply

    error: