Follow:
Familj & Vänner

Den allra finaste gåvan

Dessa fina tulpaner kommer från Patrik och Anna-Karin som vi var ute och åt middag med på Nästet förra fredagen. En trevlig kväll med goda vänner, en stundande helg, smårätter som delas över bordet, passerar fram och tillbaka och gör maten inte bara till ett näringsintag utan en social, aktiv upplevelse.

Det gör vi gärna om.

DSC_1031 copy

DSC_1033 copy

Nu står vi här igen, vid ännu en helg. Våren har fått ta ett steg åt sidan för vintern som inte var redo att abdikera ännu. Fönstret i köket täcks av en blöt och vattnig snö, lätta flingor faller från de kala träden samtidigt som grannen återigen skrapar rutorna på bilen. Genom dimmiga rutor kan man nästan ana irritationen i varje skraptag, i varje suckande steg i snö som borde ha varit vårgrusig asfalt.

Vi, vi ska tillbringa denna lördag med kaffe och tårta och gratulationer för i dag ska min pappa och kusin fira sina födelsedagar. Ett födelsedagsfirande blir en särskild fin händelse när man inser att man aldrig kan ta dem för givet.

För sju år sedan var jag ytterst nära att förlora min pappa in en trafikolycka. Efter tre månader på sjukhus fick han äntligen komma hem och det är vi väldigt tacksamma för.

En födelsedag med klingande kaffekoppar och hoptrasslade presentsnören bland människor man känner väl får så mycket mer mening när man inser att denna dag istället kunde ha handlat om minnen och tillbakablickar kring en make, pappa och svärfar som fattas oss. Nu får vi tillsammans skapa nya minnen istället – den allra finaste gåvan man kan få.

angpar_438[1]Foto: Ewa Salmi.

DSC_1131 copy

Och så kommer vi att tillbringa denna vårdag som genom ett trollslag blev till vinter, med födelsedagsljus och familjer och nya minnen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Lena - gott för själen

  Kul att du hittade mig! Vilken trevlig blogg du verkar ha. Roligt att läsa om ert bröllop. Vilken fantastisk klänning och vacker bukett. Och hela du så klart!

  Kram Lena

  mars 22, 2015 at 08:18
  • Reply Angelica

   Vilka fina och snälla ord – tusen tack. Roligt att du kikade in här. Kram, A.

   mars 22, 2015 at 20:11
 • Reply Cornelia

  Vad härligt det låter! Och så fina tulpaner. Hoppas att ni haft en riktigt fin helg 🙂

  mars 22, 2015 at 15:54
  • Reply Angelica

   Tack detsamma 🙂

   mars 22, 2015 at 20:14

  Leave a Reply

  error: