Follow:
Mat & Bak, Recept

Nyttiga chips

För någon dag sedan skrev jag om ett nyttigare alternativ till vanliga potatischips och här kommer som utlovat receptet på grönkålschips. Nej, de smakar inte precis som vanliga chips men de är ett helt okej och helt klart fullgott alternativ. Grönkålschipsen blandas med lite olivolja, flingsalt och kryddor och blir sedan härligt krispiga i ugnen med en fin sälta.

DSC_1010 copy

Grönkålschips

(4 pers.)

1 bunt färsk grönkål
1-2 msk olivolja
Flingsalt
Eventuella andra kryddor, exempelvis chiliflakes, örter eller citron.

1. Skölj kålen noggrant och ta bort mittstjälken. Skär kålen i mindre, chipsliknande bitar. Försök får alla bitar i liknande storlek.
2. Blanda kålbitarna med olivolja och massera in noggrant. Smaksätt med flingsalt och önskade kryddor.
3. Sprid ut kålen på en pappersklädd plåt och grädda på 200 grader i cirka 7-10 minuter eller tills bladen har blivit tunna och krispiga.

DSC_1011 copy

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Cornelia

    Det där provade mamma hemma i vintras, det blev helt okej faktiskt! Gott, och det ser fint ut 🙂

    mars 14, 2015 at 12:42
  • Reply Mårtensson kök

    Åh, detta blir ju så gott men det är på tok för länge sedan nu som vi gjorde dom. Tack för påminnelsen!
    Hoppas du får en fin vecka

    mars 15, 2015 at 16:54
  • Lämna ett svar till Mårtensson kök Cancel Reply

    error: