Follow:
Mat & Bak, Recept

Choklad- och hasselnötscheesecake

DSC_0108 copy

Alltså, chokladälskare, ni bara måste prova denna choklad- och hasselnötscheesecake som smakar precis som en av mina favoritglassar, klassikern 88:an. Krispiga nötter, fyllig choklad och en knaprig botten. Mäktig men helt ljuvlig. Receptet här nedan är för fyra små minipajer med en diameter på 10 centimeter.

Choklad- och hasselnötscheesecake

(4 minipajer)

60 g smör
10 digestivekex
100 g färskost
200 g hasselnötskräm
40 g hackade hasselnötter

1. Krossa kexen fint och blanda med smält smör.
2. Tryck ut massan i fyra små formar och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.
3. Blanda rumsvarm färskost med hasselnötskrämen till en slät smet.
4. Fyll formarna med krämen och strö hackade hasselnötter över dem. Låt vila kallt i minst två timmar eller tills fyllningen har stelnat.
5. Servera med en skopa vanilj- och chokladglass och gärna något syrligt tillbehör, som hallon.

DSC_0100 copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

  • Reply Mia

    Sååå fikasugen nu! : )

    april 4, 2015 at 13:31
    • Reply Angelica

      Roligt om jag kunde inspirera 🙂

      april 7, 2015 at 19:13
  • Reply Petra

    Så fin blogg du har. Och det här receptet blev jag väldigt sugen på att prova.
    Ha en fortsatt bra påskhelg.
    Petra

    april 5, 2015 at 12:44
    • Reply Angelica

      Tack snälla. Hoppas att du hade en bra påsk. Kram, A.

      april 7, 2015 at 19:14
  • Reply Cornelia

    Alltså. Jag vet inte vad jag ska säga?? Vill typ slicka på datorn, haha detta ser SÅ SJUKT GOTT UT.

    april 6, 2015 at 21:13
    • Reply Angelica

      Haha, kul att du gillade det 😉

      april 7, 2015 at 19:15

    Leave a Reply

    error: