Follow:
Familj & Vänner, Resor

En dag i Uppsala

Förra lördagen var vi bjudna på middag hos Tobias och Jill som numera är utflyttade till Uppsala. Jag gillar verkligen den staden. Mina morföräldrar hade under många år en stuga i Östervåla och under somrarna gjorde vi ibland utflykter till Uppsala. ”Den som först ser kyrkotornen får en glass”, brukade min morfar säga och där i baksätet satt min kusin och jag och spejade på det sätt som bara barn som väntar på glass kan.

DSC_0027 copy

Under åren har det blivit många turer till Uppsala och nu var vi här igen. Vi strosade på kullerstensklädda gator, tog en promenad kring domkyrkan och slottet och letade sittplatser förgäves på Güntherska Hovkonditoriet. Vi hamnade i slutändan på en liten pub vid namn Sherlock’s, en liten men charmig restaurang på en undanskymd gata, där vi slog oss ned för en sen lunch. Både mannen och jag tog en Fish & chips som var utmärkt. Jag har bott ett tag i England men detta kan ha varit den bästa Fish & chipsrätten jag har ätit. Så god var den. Torskryggen var glansig och föll lätt isär, friteringen perfekt och tillbehören goda.

DSC_0001 copy

DSC_0005 copy

DSC_0004 copy

Vi satt där kring ett bord vid fönstret och pratade resor och mat och husdrömmar medan solen lekte kurragömma med molnen och dagen jagades av timmarna som raskt for iväg. Hemma hos Tobias och Jill blev vi bjudna på en trerättersmiddag. Vilken lyx bara det, att sitta ned och bli bjuden på mat och tillbringa kvällen med sällskapsspel och musik och samtal som far fram och tillbaka, på djupet och på ytan.

DSC_0009 copy

De är ju så fina dessa människor som vi har turen att kalla vänner.

Sedan for vi tillbaka till Gävle igen. Bakom oss i dunkelt mörker lämnade vi kyrkotornen och kullarna och nya, ljusa minnen med gamla vänner.

DSC_0018 copy

DSC_0024 copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Emma

  Härliga bilder! 🙂

  april 3, 2015 at 22:10
  • Reply Angelica

   Tack så mycket.

   april 7, 2015 at 19:18
 • Reply Cornelia

  Så härligt det låter! Och vilken underbar inledning på texten 🙂 Så gulligt minne! Jag har aldrig varit i Uppsala, bara åkt igenom.. Men hört mycket fint om staden så det känns som att jag borde åka dit någon gång.

  april 3, 2015 at 23:08
  • Reply Angelica

   Tack fina du. Kan rekommendera att besöka Uppsala någon gång. Det är en trevlig stad:)

   april 7, 2015 at 19:18

  Leave a Reply

  error: