Follow:
Mat & Bak, Recept

Laxrullader med västerbottenost

Denna rätt är inspirerad av ett recept jag en gång läste i Allt om Mat, en underbart god lax som passar festliga tillfällen.

DSC_0148 copy


Laxrullader med västerbottenost och löjrom

(4 pers)

500 g färsk laxfilé
2 dl riven västerbottenost
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
En knippe dill
50 g löjrom eller stenbitsrom
1 finhackad rödlök
Citronklyftor
Salt och peppar

1. Filea laxen i tunna skivor, cirka 75-85 g och salta och peppra väl.
2. Fördela osten på laxen och rulla ihop. Placera i ugnsform med skarven nedåt.
3. Blanda grädde och creme fraiche och häll i ugnsformen. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter, eller tills laxen är färdig.
4. Klicka ut löjrom och garnera med finhackad lök och dill. Servera med pressad potatis, citronklyftor och en god sallad.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Mårtensson kök

    Så gott och fräscht det ser ut!

    april 6, 2015 at 18:33
    • Reply Angelica

      Tack så mycket:)

      april 7, 2015 at 19:10

    Leave a Reply

    error: