Follow:
Mat & Bak, Recept

Kladdkaka med marängsviss

Äntligen fredag, solen skiner, morgonen andas sommar och mannen är tillbaka i Gävle igen efter en sejour i Stockholm med jobbet. I kväll ska vi gå ut och sätta oss på en uteservering och njuta av det fina vädret. Det gäller att passa på så länge det varar.

Bjuder på ett recept på en somrig kladdkaka med marängsviss så länge. Byt gärna ut bananerna mot jordgubbar nu när det börjar närma sig säsong för dessa.

DSC_1184 copy

Kladdkaka med topping av marängsviss 

Kladdkaka
100 g smör
½ dl kakao
2 st ägg
1 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping
2 dl vispgrädde
2 bananer
Strössel
1 ½ dl maränger

1. Smält smöret och blanda i resten av ingredienser till kladdkakan. Smöra och bröa en rund form, cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna ordentligt.
2. Vispa grädden luftig, skiva bananerna och varva dessa över kladdkakan. Avsluta med strössel och maränger.

DSC_1185 copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply angusfoto

    Åh tack detsamma!
    Kanske är vanligt på frallan?

    juni 9, 2015 at 12:56
    • Reply Angelica

      Ja, kanske. Har hört att problemet i allmänhet ska vara vanligt hos tikar. Detta är vår första tik och första fralla så jag har inte så stor personlig erfarenhet 🙂

      juni 9, 2015 at 13:04

    Leave a Reply

    error: