Follow:
Resor

Tillbaka från Stockholm

Sent i tisdags kväll kom vi tillbaka till Gävle efter två intensiva men trevliga dagar i Stockholm där vi inkvarterade oss hos Nordic Light bland fluffiga kuddar, sammetslena hotellakan och en fantastisk frukostbuffé som fick oss att börja undra om vi inte skulle stanna på hotellet och äta frukost hela dagen istället.

_DSC2265-copy

Efter att ha strosat omkring bland affärer och glömt bort tiden och ätit en alltför stressig lunch snubblade vi oss vidare till Sparadiset som var som bomull för själen. I ett privat rum som förde tankarna till Hawaii bubblade vi i en jacuzzi, åt frukt, skålade för mannen och glömde bort världen utanför ett litet tag.

_DSC2119-copy

När dagen började gå mot sitt slut tog vi en promenad genom Gamla stan för att äta födelsedagsmiddag på Restaurang Tradition. Där, i en avslappad miljö alldeles intill slottet, åt vi den nog godaste stekta strömmingen med potatispuré, lingon och skirat smör vi någonsin har ätit. Det var enkelt och rakt på sak och lagat med omsorg.

_DSC2188-copy

Efter middagen tog vi en promenad vid vattnet medan solen gick ned framför våra ögon. En perfekt avslutning på en trevlig dag.

_DSC2252-copy

_DSC2198-copy

Dag två bestod av en lugn frukost och sedan begav vi oss iväg mot Lidingö där vi besökte Millesgården. Är ni intresserade av konst och historia måste ni åka dit någon gång. Det fanns så mycket att se och läsa där.

_DSC2307-copy

_DSC2366-copy

Efter Millesgården blev det ytterligare lite fönstershoppning samt en fika på Café Entreé innan vi begav oss mot Sollentuna samt Täby för en trevlig stund med vänner till oss. Vid elvatiden var vi tillbaka i Gävle igen, ganska möra och trötta men med flera roliga minnen från en miniresa i mitten av juli.

_DSC2436-copy

Det behövs ibland, att bara få komma iväg och få lite tid på tu man hand och skapa nya minnen tillsammans.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply ISA

  vad fint ni verkar haft det! hoppas ni hade tur med vädret när ni var här också!? mys iaf <3

  juli 16, 2015 at 17:02
  • Reply Angelica

   Ja, vi hade faktiskt ganska tur. Solsken och någorlunda varmt 🙂

   juli 20, 2015 at 08:03
 • Reply ida [fotograferat]

  Vilka härliga bilder!

  juli 17, 2015 at 10:14
 • Reply Caroline

  Va roligt att ni gillade Millesgården! Den där strömmingen såg ju underbart god ut med 🙂

  juli 18, 2015 at 14:19
 • Reply Emma

  Låter otroligt underbart, skönt att få komma bort lite! 🙂

  juli 18, 2015 at 20:23
 • Leave a Reply

  error: