Follow:
Mat & Bak, Recept, Vardagsliv

Blåbärspaj och varma augustidagar

Hoppas att ni har det bra i värmen. Visst är det härligt att sommaren lever vidare trots att vi snart går in i september och hösten står för dörren? Vi tackar och bockar och tänker njuta av det här så länge det varar.

I går kväll åt vi nybakad smulpaj gjord av blåbär med en klick vaniljglass som var härligt frisk och syrlig i värmen. Receptet finner ni nedan. Nu ska vi packa picknickväskan och ge oss ut i solskenet. Önskar er en fin dag.

_DSC3241-copy

Blåbärssmulpaj med limezest och vaniljglass

(4 pers)

100 g rumsvarmt smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3-4 dl blåbär
1 msk potatismjöl
3 msk strösocker
Zest från en halv lime

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2.. Nyp ihop smör med vetemjöl och havregryn.
3. Häll färska eller frysta blåbär i en pajform och strö över potatismjöl (1 msk för frysta bär, hälften för färska bär) samt strösocker och limezest.
4. Avsluta med att strö över smörblandningen och grädda i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter.
5. Servera ljummen med en klick vaniljglass.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

  • Reply Emma Engström

    Så mysigt med en picknick! 😀

    augusti 22, 2015 at 20:34
  • Reply Emilia

    Åhh vad gott! 🙂

    augusti 23, 2015 at 22:44
  • Reply ISA

    tycker varje dag med sol är som en gudagåva! så tacksam! hehe. Och paj är ju riktigt passande denna årstid med, mums!

    augusti 24, 2015 at 15:59
  • Leave a Reply

    error: