Follow:
Fotografi, Resor

En helg i Norrköping

Tidigt på lördagsmorgonen, medan mörkret fortfarande vilade över staden och fåglarna var tysta, styrde vi bilen mot Norrköping, jag, maken, fotoutrustningen och bilen som vi hoppades skulle ta oss ända fram och tillbaka igen.

_DSC4687-copy-2

Väl där möttes vi av höga industribyggnader och små kullerstensgator och träd som inte ännu hade förtrollats av höstens färger. Där, i ett stort tegelhus som andades konst, design och teater, med små rum omgjorda till ateljéer hittade jag mina kurskamrater. Jag visste att jag hade hittat rätt när jag såg sju personer som alla stod runt ett bord och trängdes medan de fotade en skål.

12109934_10153247126168348_605538248456707764_o

Under dagen hann vi med föreläsningar, diskussioner, en fotosession, några fikapauser och en avslutade middag på trevliga Meze. Det var verkligen en lärorik dag där jag fick med mig en hel del nya tips kring arbetsflöde och redigering men framförallt fick jag chansen att lära känna ett helt gäng av nya härliga människor. Att vara fotograf är ett självständigt yrke, vilket jag i stort trivs med, men det är ju så viktigt att även kunna nätverka och lära känna andra inom samma bransch. Dessutom blev det ett roligt återseende med min gamla studiekamrat Rebecca, som jag pluggade med i tre år uppe i Härnösand.

_DSC4682-copy

På kvällen sammanstrålade jag med min make, som tillbringat dagen med jobb och filmtittande på hotellet, och vi gav oss ut på Norrköpings gator där vi avslutade kvällen på Bagarstugan Brasserie och Bageri som jag verkligen kan rekommendera om ni har vägarna förbi Norrköping. Över en underbart doftande fiskgryta och en krämig ricottapasta pratade vi om hur mycket livet har förändrats bara de senaste veckorna med nya jobbutmaningar och möjligheter för oss båda, medan kvällen gick mot natt och mörkret sänkte sig över Norrköping.

_DSC4698-copy

Efter frukosten checkade vi ut och styrde bilen mot Stockholm där vi stannade till för lite fönstershopping innan vi lämnade spårvagnar och kulturhus och nya bekantskaper bakom oss och begav oss hem igen.

_DSC4689-copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: