Follow:
Bröllop, Bröllopsresa, Resor

Att inte vilja lämna

I går kom då dagen då det var dags för oss att vinka farväl till Maldiverna. Med tunga tankar och fuktiga ögon for vi över vattnet i vårt lilla sjöflygplan medan Vilamendhoo blev mindre och mindre i fjärran, men det är inte bara utav sorg över att behöva lämna som tårarna rinner utan även av glädje och tacksamhet över att ha fått uppleva denna plats.

Nu när vi far vidare mot det andra och sista målet på vår bröllopsresa kommer jag att då och då minnas tillbaka till kritvit sand mellan tårna, vajade palmer, det varma turkosa havet som vi simmande i varje dag och den pirrande, nästan hypnotiska känslan som uppstod när det grunda revet helt plötsligt blev djupt och världen försvann under fötterna. Jag kommer att minnas vänligheten och hjälpsamheten hos alla vi mötte, lugnet och den goda maten, barfotapromenader längst stranden med hans hand i min och den kvällen då vi låg på stranden och bara tittade på stjärnorna. Stjärnhimlen är aldrig så klar som på en liten ö mitt ute i Indiska Oceanen en stilla och molnfri februarikväll.

_DSC6818-copy

När vi bokade denna resa under sommaren 2015 sa vi att Maldiverna skulle bli en ”once-in-a-lifetime”. Vänner och bekanta till oss som hade varit där skrattade lite lätt och sa ”Ja, ni säger så”.

Ja, vi sa så. Innan resan var slut hade vi dock redan hunnit ändra oss: Det blir en återresa hit någon dag, något år.

Så nu när vi vinkar farväl säger vi inte hej då, vi säger på återseende.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Nicole

  Så himla underbara bilder ni har knäppt! 🙂 Jag hoppas att ni har haft det helt underbart på eran resa! <3

  mars 3, 2016 at 16:57
  • Reply Angelica

   Tack fina du. Vi har haft det bättre än vi någonsin kunnat önska.

   mars 5, 2016 at 19:42
 • Reply Jimmy Molén

  Ja, har man varit dit så längtar man alltid tillbaka. Resmålet kan inte beskrivas, utan måste upplevas i verkligheten…….

  mars 20, 2016 at 10:31
  • Reply Angelica

   Ja, så är det nog. Skulle så gärna vilja att alla fick uppleva platsen en gång i livet.

   maj 15, 2016 at 01:35

  Leave a Reply

  error: