Follow:
Bröllop, Bröllopsresa, Resor

Att vara gäst i havet

Kikar in här lite snabbt innan middag. I går morse, under en strålande sol, seglade vi ut på havet med förhoppningen att kanske, möjligtvis, få chansen att snorkla med valhajar och mantarocka. Det var en vacker dag och havet låg öppet och klarblått framför oss när vi kastade ankar på morgonkvisten.

Vi hade tur. Under vår heldag på havet fick vi chansen att simma med flera stycken enorma mantor, sköldpaddor och även se vilda delfiner. Maken simmande även med en valhaj. Det var en mäktig känsla och där i det till synes oändliga vattnet blev det väldigt uppenbart att det var vi som var gäster i deras fantastiska värld. Jag kommer aldrig att glömma detta. Euforin av att bara sväva i vattnet bland havet av färggranna och vackra fiskar, den stora sköldpaddan som simmade bredvid och då och då dök upp över ytan för att hämta luft, de mindre vackra fiskarna som såg ut som ormar som fick mig att i panik greppa tag i min man och simma med honom i några minuter, den andra typen av panik när jag insåg att det inte alls var min man jag hade greppat tag i utan en vilt främmande människa som måste ha tyckt  att jag var tokig.

Vi avslutade båtturen genom att simma runt ett enormt korallrev. Vi simmade med strömmen så alla simtag var egentligen överflödiga. Vi bara flöt med medan alla typer av fiskar simmande mot oss och bredvid oss och under oss, vissa nyfikna, andra rädda, de allra flesta till synes oberörda.

När solen sedan började gå ned i horisonten styrde vi båten åter till vår ö där maken och jag tog en drink vid strandkanten. Precis då fick vi sällskap av några delfiner som simmande bara några meter från oss. Hur beskriver man en sådan känsla? Alla ord blir helt plötsligt överflödiga.

Tyvärr har jag inga bilder från båtresan men en hel del filmer som jag tänkte ladda upp när vi är tillbaka i Sverige.

_DSC5828-copy

 

Utsikten från vår bungalow

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: