Follow:
Mat & Bak, Recept

Asiatisk kycklingfärssås med risnudlar

_DSC7399-copy

Asiatisk kycklingfärssås med risnudlar

(4 port)

500 g kycklingfärs
1 gul lök
2 morötter
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
400 g kokosgrädde
2 msk riven färsk ingefära
2 msk kycklingfond
½ msk paprikakrydda
2 msk ketjap manis (soja)

Peppar
Chilikrydda
Basilika

Smör till stekning

4 port risnudlar

1. Fräs kycklingfärsen tills den är genomstekt och rör ned finhackad lök och pressade vitlöksklyftor
2. Tillsätt tomatpuré och rivna morötter
3. Rör ned kokosgrädden tillsammans med färsk ingefära, kycklingfond, ketjap manis och paprikakrydda. Smaka av med övriga kryddor och låt sjuda på svag värme i minst 10 minuter, gärna lite längre
4. Servera tillsammans med risnudlar

_DSC7403-copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: