Follow:
Bröllopsresa, Resor

Dag två i Dubai

Vi började dagen med en snabb frukost i en livfull hotellrestaurang medan Dubai sakta vaknade till liv utanför. Kontrasterna mellan vår lilla ö och denna gigantiska stad som pulserade av människor och bilar och ljus kändes fortfarande enorm och det skulle dröja ytterligare några timmar innan vi kom in i tempot och anpassade oss. 

Medan solen värmde alldeles lagom varmt promenade vi till tunnelbanan som skulle ta oss till Mall of the Emirates.   

7

Mall of the Emirates är ett mindre köpcentrum än Dubai Mall men fortfarande väldigt stort med tre våningar och flera hundra butiker. Det är också där inomhusskidbacken finns. Vi hoppade dock över skidåkningen och satsade istället på att se oss omkring i gallerian.

_DSC7124-copy

Vi hamnade tillslut på en liten, mysig och prisvärd restaurang vid namn ”Eat Greek” som jag kan rekommendera om ni någon gång ska besöka Mall of the Emirates. Där mumsade vi på tsatsiki, fluffigt och frasigt vitlöksbröd och kyckling och lamm insvept i varmt pitabröd.

_DSC7141-copy

I en liten vrå i detta enorma köpcentrum hittade vi till min stora lycka även det lilla brittiska kaféet The Hummingbird Bakery. Jag har velat prova deras bakverk ända sedan jag köpte och fattade tycke för deras kokbok för några år sedan.

_DSC7142-copy

De gjorde oss inte besvikna med en saftig morotskaka med krämig glasyr och ett fantastiskt gott te, Dragon Eye Oolong. Jag har försökt att hitta detta te även i Sverige men inte lyckats.

_DSC7111-copy

På väg hem trängdes vi med turister och pendlare på en full tunnelbana medan Dubais alla skyskrapor svischade förbi utanför fönstret och eftermiddagen sakta gick mot kväll. För många var det bara en helt vanlig måndagseftermiddag men för oss var det ytterligare en dag på denna resa som har givit oss så många nya fantastiska intryck och minnen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: