Follow:
Mat & Bak, Recept

Kycklingbiffar med soltorkade tomater, ädelostsås och vitlöksrostad potatis med örter

Kyckling, soltorkade tomater och örter gifter sig så fint tillsammans och detta är en relativt enkel rätt som fungerar lika bra till vardagsmiddagen som till festligare tillfällen.

_DSC7638-copy

Kycklingbiffar med soltorkade tomater, ugnsrostad potatis och ädelostsås

(4 pers)

Kycklingbiffar
500 g kycklingfärs
1 ägg
7-8 soltorkade tomater
1 liten gul lök
2 msk kycklingfond
½ msk paprikakrydda
Timjan
Basilika
Peppar

Ädelostsås
3 dl grädde
1 dl vatten
70 g ädelost
1 msk kycklingfond
3 msk mjöl
Peppar

Vitlökssrostad potatis med örter
800 g fast potatis
4 msk olja (exempelvis raps- eller solrosolja)
Flingsalt
4 vitlöksklyftor
Timjan
Basilika

1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skrubba potatisen, skär i klyftor och lägg på en ugnsform. Häll över olja och vänd runt potatisen i denna.
2. Krossa vitlöksklyftorna, skär i mindre bitar och blanda med potatisen. Strö över flingsalt samt rikligt med timjan och basilika. Stek potatisen i ugnen i cirka 30-40 minuter. Vänd runt några gånger under stekningen.
2. Blanda kycklingfärs med ägg, fond, finhackad lök och kryddor.
3. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ned i kycklingfärsen.
4. Forma smeten till biffar och stek på medelvärme tills biffarna är genomstekta och har fått fin yta.
5. Koka upp grädde och det mesta av vattnet tillsammans med fond. Vispa ut mjölet med återstående vatten och tillsätt redningen till den kokande vätskan.
6. Låt osten smälta ned i såsen och smaka av med kryddor. Servera biffarna tillsammans med såsen och den ugnsrostade potatisen.

_DSC7641-copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply Lizette Hult

    Vilka grymma bilder. Skulle önska ett inlägg där du berättar hur du redigerar din bilder. Fin blogg <3

    april 29, 2016 at 14:05
    • Reply Angelica

      Hej och tack så jättemycket för din kommentar och ditt förslag. Jag ska absolut försöka sätta ihop ett inlägg där jag beskriver lite hur jag fotar och redigerar mina bilder.

      maj 15, 2016 at 01:34
  • Reply Caroline Kämpenberg

    Mums så gott!!

    maj 2, 2016 at 10:13
    • Reply Angelica

      Ja, jag kan verkligen rekommendera rätten.

      maj 15, 2016 at 01:32

    Leave a Reply

    error: