Follow:
Familj & Vänner

En dag med hundarna

_DSC7739-copy

I torsdags tog vi med oss lite tårta och åkte ut till mina föräldrar en stund. Charlie blir ett år till sommaren och det är både härligt och hjärtskärande att se hur mycket han stundtals påminner om min älskade Viktor. Hundar är ju precis som vi, olika, med sina egna personligheter, viljor och behov men det märks så tydligt att han delar många personlighetsdrag med Viktor. Energin, nyfikenheten och viljan att alltid vara med där det händer är precis densamma.

Jag minns så väl en sommar för länge sedan när jag stod ute i trädgården och helt plötsligt ser en hund flyga förbi med så mycket fart att han knappt nuddade marken. Siktet var på en stackars kanin som med snabbhet och vighet tog skydd under vår friggebod. Irritationen var sedan stor hos hunden när han inte själv lyckades komma in under stugan men med mycket viljekraft och flera dagars grävande gick det tillslut. Så hur slutade historien? Till hundens ännu större förtret insåg han att kaninen inte längre fanns kvar under stugan samt detta lilla faktum: Det var så mycket svårare att ta sig ut än det var att ta sig in.

Så det var så det kom sig att vi denna sommar för länge sedan grävde tunnlar under en friggebod för att få ut en förtretad hund som aldrig fick tag på den eftertraktade kaninen. Fina Viktor.
_DSC7757-copy-Recovered

Vem behöver fina, pedagogiska leksaker när det finns TRASIGA BLOMKRUKOR I PLAST?

_DSC7770-copy

Mot kvällen åkte vi hem, drack ett glas vin och lagade middag tillsammans medan värmen strömmade in från ett öppet fönster. Resultatet blev en krämig risotto med pestofylld kycklingfilé – en perfekt avslutning på denna kväll som på flera sätt var lika ljus som en försommardag i juni.

_DSC7780-copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: