Follow:
Mat & Bak, Recept

Het morotssoppa med ingefära och chili

_DSC7668-copy

Het morotssoppa med ingefära och chili

(4 pers)

500 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
7 dl vatten
3 msk grönsaksfond
2 dl grädde
2 msk färsk ingefära
2 msk färskpressad citronjuice
Chiliflakes
Grovmalen svartpeppar

1. Skala och skär morötterna i mindre bitar. I en kastrull med lite olja, fräs på morötterna tillsammans med hackad lök och vitlök.
2. Tillsätt vattnet tillsammans med fond, riven ingefära och citronjuice och låt koka tills morötterna har mjuknat, cirka 15 minuter.
3. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och låt koka upp.
4. Smaka av med peppar, chiliflakes och eventuellt lite salt. Salt brukar dock inte behövas då fonden innehåller sälta.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: