Follow:
Familj & Vänner, Resor

En tur till Öregrund

_DSC9199-copy

Tidigare i sommar packade vi in oss i bilen, Pär och jag, mina föräldrar, mormor och två hundar, och styrde mot Öregrund. Det var en varm dag och en chans att få känna solen i ansiktet, få sträcka på benen och låta hundarna svalka av sig i det svala vattnet – vilket ingen av dem gjorde. Charlie var lite lätt skeptisk och vände i luften på ett sätt som bara han klarar av. Leia? Hon skyr vatten som pesten. I värsta fall bör det vara minst en meters avstånd mellan henne och eventuellt vatten, i bästa fall ett ökenlandskap.

_DSC9207-copy

Vi satt i gräset och och fikade på baguetter och kakor medan Charlie, vår vaktmästare, spanade på katter och var överallt och ingenstans som vanligt. Leia betraktade honom med lätt avmätt blick och suckade svårmodigt medan hon valde ut ett lämpligt knä att sova i.

_DSC9219-copy

_DSC9226-copy

Vi fikade på Kafé Wilma, fick beslutsångest i en ostbutik fylld med alldeles för mycket godsaker och promenerade längs hamnen, lät solens strålar ladda oss med ny energi.

_DSC9250-copy

_DSC9248-copy

_DSC9241-copy

Sedan åkte vi hem. Lite mer solvarma och med en god ost i bagaget och en Charlie som somnade ståendes i bilen medan han betraktade landskapet som susade förbi utanför fönstret.

Öregrund med ett par ostdyrkare, en sovande vaktmästare och en suckande vattenfobiker.

Vilken dag.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: