Follow:
Resor

Ett besök på Wonder

Så blev det torsdag och vi laddade för vår första riktiga heldag på Rhodos. Medan solen brände såväl ansikte som axlar åkte badkläder och solkräm på och det svala vattnet i poolen fick sedan svalka oss under resten av den heta dagen.

_DSC8805

På kvällen gick färden återigen mot Rhodos stad och den lilla, före detta svenskägda restaurangen Wonder. Den ligger i nya delen av Rhodos stad och man får leta lite för att hitta hit, kryssa bland gator och låta lokalsinnet arbeta lite, innan den tillslut dyker upp, bortom allt liv och rörelse i mittpunkten av staden (jag menar, varför göra det enkelt för sig och ta en taxi?). Du kommer inte att se några bilder på mat utanför restaurangen, ingen kypare som försöker ropa in dig eller locka med gratis drinkar – bara en modest skylt och en dörr som leder in till en prunkande trädgård med stengolv och korgstolar och ett hus med honungssöt kalksten och träluckor för fönsterna.

Och Wonder var, precis som namnet antyder, helt fantastisk.

_DSC8800

Medan solen gick ned satt vi på den lilla bakgården som var fylld av doftande örter och små rosa blommor och bord med blårutiga dukar och levande ljus. Vårt bord fylldes snabbt med underbara Mojitos och Pina Coladas och hembakat bröd som vi utan hämningar doppade i tsatsiki och olivtapenade i mängder.

_DSC8810

Sedan kom huvudrätterna in och vilka huvudrätter sedan! Skaldjursfylld sjötunga som var så perfekt tillagad att den smalt i munnen och anka med krämig risotto och en helt ljuvlig rödvinssås.

_DSC8815

Vi satt där långt in på den grekiska kvällen, njöt av maten och sällskapet och gjorde bedömningen att det nog fanns plats för efterrätt också. Vi fick Crème Brulé med lime och små hemmagjorda chokladpraliner som var så goda att jag nog hade kunnat leva på dessa resten av veckan.

_DSC8817

När kvällen började lida mot sitt slut tackade vi för oss, lovade oss själva att återvända om vi någon dag kommer tillbaka hit och vandrade sedan i väg i den grekiska natten, kryssade mellan människor i Rhodos stad och sprang hand i hand med livet som insats över små vägar med ännu mindre trottoarer – tacksamma för ännu en trevlig dag på denna varma ö.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Sirkka Mole´n

    Jag säger bara OOOOHHH! SÅÅÅ,UNDERBART!

    juli 5, 2016 at 20:07
  • Leave a Reply

    error: