Follow:
Familj & Vänner, Resor

Stockholms skärgård

Så kom vi fram i lördags efter en smidig resa från Gävle till Vaxholm och kunde tillbringa resten av eftermiddagen bland släta klippor och fiskmåsar, små röda stugor och båtflaggor som vajade i den sommarvarma brisen.

_DSC9304-copy

vaxholm

Vår önskan om att hitta långtidsparkering i centrala Vaxholm började med hoppfullhet men byttes sedan gradvis ut mot osäkerhet, misstro och förtvivlan innan vi slutligen gav upp och tog färjan över till Rindö där vi parkerade för helgen. Med bilen inom synhåll men ändå en ö bort kunde vi sedan obekymrat strosa omkring bland alla små gågator med sina ännu mindre butiker och tillslut hitta vägen fram till Vaxholms Hembygdsgårds Café – ett litet café med gammaldags charm som serverade oss gudomligt god fika och en utsikt över skärgården och alla dess segelbåtar som långsamt skred förbi ute på vattnet.

_DSC9285-copy

_DSC9301-copy

_DSC9295-copy

Där satt vi sedan, med solen i ögonen och vattnet i ryggen, bland pioner och pelargoner och åt hembakat fika medan skärgården vaknade till liv och fylldes av båtglada människor och den sortens kvava julivärme som får glassar att smälta och vinden att kännas som en skänk från ovan.

Vår helg i Vaxholm började alltså på allra bästa sätt – med värme, vänner och fika.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Lina

    På somrarna kan man parkera på Norrbergsskolan 🙂

    Hoppas ni hade det bra i fina Vaxholm!

    juli 24, 2016 at 18:39
  • Leave a Reply

    error: