Follow:
Jul

Den perfekta granen

_dsc0487-copy

Julen 2012 köpte min man och jag vår allra första gemensamma gran. Efter lite letande hittade vi granen med stort G som skulle passa helt perfekt in i den lägenhet som vi var relativt nyinflyttade i. Granen var tät och mörkgrön och juldoftande och väldigt, väldigt hög. Så hög att när vi hade lastat in den i bilen hängde halva granen fortfarande utanför medan vi i framsätet trängdes med stammen och maken mumlade något om att det var helt omöjligt att nå växellådan samtidigt som han frenetiskt slog bort grenar från ansiktet. Jag? Jag låg halvt tryckt mot vindrutan, fortfarande helt övertygad om att ha hittat den perfekta granen.

Sedan skrattade vi hela vägen hem i vår bil som där och då mer liknade en gran på fyra hjul.

I helgen var det återigen dags att klä granen och med åren har vi sansat oss något och vi är inte längre en trafikfara när vi kör hem med granen i bilen. Inte heller är det ett träningspass att få upp granen till lägenheten eller en gåta hur vi ska få in den genom dörren.

Det tar sig.

Så med en knapp vecka kvar till julafton klädde vi granen, spelade julmusik på hög volym, drack glögg och njöt av julen som omslöt oss som en mjuk filt i takt med att dofterna av nyhuggen julgran spred sig i lägenheten.

Den gran som detta år inte må vara tre meter hög men som här, just nu, med alla dess guldglittrande kulor och ljusslingor som tindrar i det fallande mörkret, ändå är vår och i all sin enkelhet helt, helt perfekt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: