Dessa söta Cake Pops med smak av oreokakor har blivit nya julfavoriter här hemma. De är helt oemotståndliga och det är väldigt svårt att bara ta en…
Förberedelsetid | 20 min |
Portioner |
st
|
Ingredienser
- 2 paket oreokakor ca 300 g
- 100 g philadelphiaost
- 200 g choklad av bra kvalitet
Övrigt
- Klubbpinnar
- Strössel kan uteslutas
- Sidenband eller presentsnöre kan uteslutas
Ingredienser
Övrigt
|
|
Instruktioner
- Mixa kakorna i matberedare till fina smulor. Blanda ned philadelphiaosten och rör till en fast och smidig deg.
- Rulla till små bollar i storlek av en femkrona.
- Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält under tiden lite av chokladen för att använda i nästa steg.
- Doppa ena änden av klubbpinnen i den smälta chokladen och tryck sedan ned den i chokladbollen. Upprepa med varje boll. Låt bollarna vila cirka 15 minuter i frysen eller 30 minuter i kylskåpet och smält under tiden resten av chokladen i ett vattenbad.
- Doppa snabbt bollarna i den smälta chokladen, låt droppa av och ställ på ett bakplåtspapper. Sprinkla över lite strössel och låt dem sedan stelna i kylskåpet.
- Dekorera eventuellt med att knyta ett litet sidenband eller presentsnöre runt pinnen.
Receptanteckningar
- Se till att cake popsen inte hinnar mjukna innan du doppar dem i chokladen. Jag låter alltid mina stå i frysen i cirka 15 minuter och tar sedan ut dem en och en för att doppa i den smälta chokladen.
- Rulla inte bollarna för stora och tunga. Då finns risken att de går sönder.
- Om den smälta chokladen börjar tjockna innan du är färdig kan du röra ned några droppar naturell matolja.
- Hoppa inte över steg nummer fyra där du doppar klubbpinnarna i smält choklad. Genom att göra detta kommer pinnarna att sitta väl fast.
- Klubbpinnar brukar finnas att köpa på Panduro och ibland i stora och välsorterade matbutiker.
No Comments