Follow:
Jul, Mat & Bak, Recept

Juliga Oreo Cake Pops

Dessa söta Cake Pops med smak av oreokakor har blivit nya julfavoriter här hemma. De är helt oemotståndliga och det är väldigt svårt att bara ta en…

DSC_0020 copy

Skriv ut recept
Juliga Oreo Cake Pops
Förberedelsetid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
Övrigt
Förberedelsetid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
Övrigt
Instruktioner
  1. Mixa kakorna i matberedare till fina smulor. Blanda ned philadelphiaosten och rör till en fast och smidig deg.
  2. Rulla till små bollar i storlek av en femkrona.
  3. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält under tiden lite av chokladen för att använda i nästa steg.
  4. Doppa ena änden av klubbpinnen i den smälta chokladen och tryck sedan ned den i chokladbollen. Upprepa med varje boll. Låt bollarna vila cirka 15 minuter i frysen eller 30 minuter i kylskåpet och smält under tiden resten av chokladen i ett vattenbad.
  5. Doppa snabbt bollarna i den smälta chokladen, låt droppa av och ställ på ett bakplåtspapper. Sprinkla över lite strössel och låt dem sedan stelna i kylskåpet.
  6. Dekorera eventuellt med att knyta ett litet sidenband eller presentsnöre runt pinnen.
Receptanteckningar
  • Se till att cake popsen inte hinnar mjukna innan du doppar dem i chokladen. Jag låter alltid mina stå i frysen i cirka 15 minuter och tar sedan ut dem en och en för att doppa i den smälta chokladen.
  • Rulla inte bollarna för stora och tunga. Då finns risken att de går sönder.
  • Om den smälta chokladen börjar tjockna innan du är färdig kan du röra ned några droppar naturell matolja.
  • Hoppa inte över steg nummer fyra där du doppar klubbpinnarna i smält choklad. Genom att göra detta kommer pinnarna att sitta väl fast.
  • Klubbpinnar brukar finnas att köpa på Panduro och ibland i stora och välsorterade matbutiker.

DSC_0023 copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: