Follow:
Resor

Tulpaner på årets första sommardag

I söndags vaknade vi upp till klarblå himmel och ljummen morgonluft – den där som viskar löften om en riktigt vacker sommardag.

_DSC1075-copy

Vi bestämde oss för att åka till Keukenhof och kom dit ungefär två timmar senare än planerat på grund av en kö så lång att den måste ha gjort andra köer gröna av avund. _DSC1101-copy

Men dit kom vi tillslut och där tittade vi på alla världens blommor tillsammans med resten av världen, åt varma våfflor med vispad grädde på gräsmattan framför ett hav av tulpaner, köpte vansinnigt dyra smörgåsar på ett litet café vid vattnet, hittade parkens troligtvis enda bostonterrier och promenerade runt i den gigantiska parken där blommor i alla möjliga färger och former och storlekar ibland fick mig att känna att jag hade ramlat in i en helt ny värld.

_DSC1105-copy_DSC1124-copy

Vi kom hem på kvällen och trots den sena timmen värmde solen fortfarande armarna och fick de små kullerstensgatorna att brinna. Vi kände för indonesiskt och hittade restaurang Max med sina rosa bord inne på en liten bakgata. Där serverades vi flera olika smårätter som alla hade sin egen karaktär. Sött och syrligt och milt och brännande hetta – allt fanns där. Vi avslutade med mangosorbet och kokosglass och en indonesisk kaka som smakade jul och jag bestämde mig för att jag nog skulle kunna leva endast på den där mangosorbeten.

Så gott.

_DSC1167-copy

_DSC1170-copy

Och så såg vår första riktiga dag i Amsterdam ut. Glödheta indonesiska smaker på små rosa bord, en kavalkad av blommor i en helt ny värld, avundsjuka köer och våfflor på gräsmattan med solen i ryggen på årets första sommardag.

Det tackar vi för.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: