Follow:
Mat & Bak, Recept

Snabba frukostfrallor utan jäst

Finns det något härligare än att på söndagsmorgonen kunna gå upp och äta rykande varma frukostfrallor tillsammans med smör och ost och en stor kopp kaffe eller te? Dessa små frukostbröd behöver inte jäsas och kan därför vara klara på knappt 25 minuter.

_DSC1603-copy

Skriv ut recept
Snabba frukostfrallor utan jäst
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 15 min
Portioner
frallor
Ingredienser
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 15 min
Portioner
frallor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman vetemjöl med bakpulver och salt.
  2. Tillsätt sirap och vatten och rör till en kladdig deg.
  3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och forma med mjöliga händer till runda bullar, ca 10 stycken. Placera på en bakplåtsklädd plåt.
  4. Smält smör och pensla bullarna. Strö över solroskärnor och/eller linfrön.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera rykande varma med smör och ost.
Receptanteckningar

Tips: Byt ut vetemjölet mot andra mjölsorter, exempelvis råg- eller dinkelmjöl.

_DSC1604-copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Maria Pettersson

    Åh, det där lät gott! 🙂

    maj 15, 2017 at 15:07
  • Leave a Reply

    error: