Snabba frukostfrallor utan jäst

Finns det något härligare än att på söndagsmorgonen kunna gå upp och äta rykande varma frukostfrallor tillsammans med smör och ost och en stor kopp kaffe eller te? Dessa små frukostbröd behöver inte jäsas och kan därför vara klara på knappt 25 minuter.

_DSC1603-copy

Skriv ut recept
Snabba frukostfrallor utan jäst
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 15 min
Portioner
frallor
Ingredienser
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 15 min
Portioner
frallor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman vetemjöl med bakpulver och salt.
  2. Tillsätt sirap och vatten och rör till en kladdig deg.
  3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och forma med mjöliga händer till runda bullar, ca 10 stycken. Placera på en bakplåtsklädd plåt.
  4. Smält smör och pensla bullarna. Strö över solroskärnor och/eller linfrön.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera rykande varma med smör och ost.
Receptanteckningar

Tips: Byt ut vetemjölet mot andra mjölsorter, exempelvis råg- eller dinkelmjöl.

_DSC1604-copy

Share

One Comment

  1. Maria Pettersson

    Åh, det där lät gott! 🙂

    REPLY

Leave Your Comment

Your email address will not be published.

Previous Post

Next Post

Om

Om
Angelica heter jag, är gift med Pär och bor i Gävle. Jag brinner för att laga god mat som är gjord på ekologiska råvaror och är lagad från grunden. Jag har även ett stort intresse av bakning, inredning, litterateur och det skrivna ordet. Sedan 2015 åtar jag mig uppdrag som porträtt- och bröllopsfotograf. Kika gärna in på min webbsida Fotograf Angelica Selin. Här inne på min personliga blogg hittar du allt från vardagsbetraktelser och recept till fotografi, matinspiration och boktips. Välkommen!

Följ mig

Arkiv

Copyright

Alla bilderna på bloggen är fotade av mig om inget annat anges. De får inte kopieras eller lånas utan tillstånd.
myTaste.se
error: