Follow:
Mat & Bak, Recept

Kryddiga kikärtsbiffar med mangosås och ris

Pannbiffar går att variera i det oändliga. Dessa kryddiga biffar med smak av curry är gjorda på kikärtor och morötter och är riktigt goda. Jag använde Santa Marias ”Indian Mango Curry”, vilket gav en fin smak till biffarna.

Hoppa inte över såsen – den är pricken över i:et!

_DSC2030-copy

Skriv ut recept
Kryddiga kikärtsbiffar med mangosås och ris
Förberedelsetid 25 min
Tillagningstid 15 min
Portioner
pers
Ingredienser
Kikärtsbiffar
Mangosås
Övrigt
Förberedelsetid 25 min
Tillagningstid 15 min
Portioner
pers
Ingredienser
Kikärtsbiffar
Mangosås
Övrigt
Instruktioner
  1. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Mixa kikärtorna med mixerstav till en smet.
  3. Skala och riv morötterna och tillsätt dem till kikärtorna. Rör ned kryddor, pressad vitlök, ägg och majsstärkelse.
  4. Klicka ut kikärtssmeten i en het, lätt oljad stekpanna och forma till runda biffar med hjälp av en stekspade. Fräs dem några minuter på varje sida tills de har fått en fin gyllenbrun yta. Biffarna är ömtåliga så vänd dem inte för tidigt eller onödigt många gånger.
  5. Blanda creme fraiche med mango chutney och sambal oelek. Låt såsen stå svalt några minuter.
  6. Servera biffarna med ris, mangosås och en sallad.
Receptanteckningar

Gör inte biffarna alltför tjocka. De blir lätt torra då. Receptet ger cirka 8 biffar.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: