Follow:
Resor

Munch, Mostraumen och sena drinkar

_DSC1859-copy

Söndag morgon och vi vaknade till en himmel täckt av gråa moln och ett stilla regn som föll mot spegelblanka trottoarer.

Vad gör man då i Bergen när det regnar? Jo, man struntar i regnet, tar fram paraplyerna och regnjackorna och promenerar runt i staden, tittar på Edvard Munch-konst, äter franska bakverk och dricker sig varm på kaffe och te på ett litet kafé vid vattnet medan båten som ska dig till Mostraumen gör sig redo för avfärd vid kajen.

_DSC1876-copy _DSC1878-copy _DSC1884-copy

Här är vi! Redo för avfärd i en varm båt.

Vi slingrade oss fram mellan branta klippväggar och brusade vattenfall och moln som draperade sig kring landskapen likt bomull. Mannen och jag trotsade vädergudarna och ställde oss uppe på däck i våra hysteriskt blåa regnponchos medan kaptenen drog i gång Edvard Grieg på högsta volym och regnet piskade oss i ansiktet. Två, blå, blöta smurfar men ett landskap så mäktigt att det sög till i magen.

Getterna uppe i bergen, å andra sidan, såg på oss med lätt avmätt blick och undrade vad det var för fel på oss.

IMG_0722-copy

_DSC1916-copy

Sedan gick vi vidare, åt en utomordentligt god vegoburgare på Kafe Spesial och avslutade kvällen på No Stress där vi beställde in drinkar som smakade sommar och grapefrukt och kryddig höst.

IMG_0904-copy

För vad gör det att regnet faller när molnen sveper in landskapet i ett vackert dunkel och man har skratt i magen på en liten pub och all tid i världen att bara sitta ned och samtala?

Ingenting, ingenting alls.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: