Follow:
Resor

Sista dagen i Bergen

Så blev det måndag och vi laddade för vår sista dag i Bergen. Under natten hade molnen skingrat sig och lämnat kvar torra trottoarer och solstrålar som bröt igenom trädens lövverk.

Vi startade dagen med frukost! Äggröra och müsli  och apelsinjuice.

_DSC1922-copy

_DSC1937-copy

_DSC1935-copySedan gick vi vidare, traskade på kullerstensgator och fick lock i öronen på bergbanan upp till Fløyen. Fløyen är ett fjäll ca 400 meter över havet och till toppen tar du dig endast med det lilla bergståget – om du inte är modig och tar cykeln eller promenerar upp.

_DSC1940-copyVi var inte särskilt modiga – och dessutom lite nyfikna på bergbanan – så vi skippade både cykeltur och promenad uppför fjället och fann oss istället ståendes i en liten glasvagn som snabbt rörde sig uppför det branta fjället, som stannade till då och då för att släppa av pendlare med bostad längs vägen och jag undrade i det tysta om de var trötta på att deras pendlingsmedel också var stadens största turistattraktion.
_DSC1949-copy _DSC1955-copyVi kom upp på fjället och möttes av Bergen från ovan, i miniatyr och dränkt i sol. _DSC1962-copy

_DSC1975-copy-Recovered

Vi promenerade på fjället, stannade och åt soppa och mackor och lax på en lite orimligt dyr restaurang på toppen, njöt av solen som bröt genom molnen och promenerade ännu lite mer innan vi tog bergståget ned till dalen igen för att förbereda för hemfärd.

_DSC1969-copy_DSC2019-copy

Hur avslutar man bäst en vistelse i Bergen? Med fika på det lokala lilla bageriet såklart, med wienerbröd, jordgubbar, varm dryck och prat om allt det roliga vi fick chansen att uppleva under dessa dagar.

Vi lät sedan planet föra oss till Stockholm igen och bakom oss föll solen över Bergen och fjordarna och de färgglada husen längs Bryggen, och skratten på den lilla puben i gränden och de grillade skaldjuren vid vattnet.

Ja, vi lämnade Bergen,

men tog med oss så mycket mer hem än vad vi kom dit med.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: