Follow:
Resor

Välkommen till Bergen

Ja, nu är vi här äntligen, i Norges Bergen, efter en något svettig start på resan. Medan jag åt en lugn hotellfrukost med mina kollegor på ett hotell vid Arlanda kämpade maken, mamma och mormor med spårolyckor och ett tåg som fick vända tillbaka och en vrickad fot.

Men fram kom vi tillslut och nu sitter vi här i Bergen och njuter av de fina miljöerna, de gamla husen och en sol som hälsade oss välkommen.

_DSC1800 copy

Vi hittade fram till fiskmarknaden i stadens centrum och där, bland doften av grillade skaldjur och raderna av färgglada gamla hus, hade vi nog kunnat stanna ett bra tag. Vi köpte med oss räkor på spett, färska från grillen, och små smörgåsar med krabba och rökt lax och slukade dem utan blinka.

_DSC1836-copy

_DSC1810-copy

Där på fiskmarknaden mitt i Bergen blev vi sittandes ett tag innan vi gav oss i väg för att avsluta dagen med fönstershopping längs Bryggen och middag på Anne Madame. Där satt vi vid fönstret, tittade på människor som skyndade förbi och åt vansinnigt god Fish’n’chips, doppade pommes i sås och såg solen gå ned över vattnet.

Och så startade vår första dag i Norge. Med en lindad fot och grillade räkor vid vattnet och och en sol som värmde våra ansikten.

_DSC1788-copy

_DSC1848-copyHögt och lågt, men Bergen tog emot oss med öppna armar.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: