Follow:
Resor

Lugano

_DSC2579-copyVår första kväll i Lugano blir sen. Vi äter middag vid vattnet och köper gräddig chokladglass och ser svanarna simma rofyllt längs stranden, njuter av den fortfarande varma sommarkvällen och ser staden lysa upp när mörkret sänker sig.

Sedan går vi hem och låter sömnen fånga oss efter en lång och händelserik dag som har tagit oss från snöiga alptoppar och linbanor ned till den schweiziska sydspetsen, där alla pratar italienska och trottoarerna är solvarma och axlarna avslappnade. På flera sätt känns det som att vi har kommit till ett helt nytt land på bara några timmar och den känslan är lika fantastisk som den är hisnande.

_DSC2557-copy Vi vaknar tidigt på morgonen av en gyllengul sol och blir serverade cappuccino av damen på hotellet som lovar att den smakar fantastiskt. With chocolate sprinkles on top, because that makes it extra special, säger hon med italiensk brytning och en morgonenergi som skulle göra vilken duracellkanin som helst avundsjuk.

_DSC2558-copy Och en del av mig vill stanna här för alltid, dricka cappuccino med chokladströssel på ett litet café vid vattnet och promenera bland pastellfärgade hus med mannens hand i min, känna den rusiga känslan av semester och vara omgiven av berg och klart vatten.

Men vi har fler platser att upptäcka, fler vägar att erövra.

_DSC2561-copy _DSC2563-copy _DSC2591-copy Innan vi åker vidare äter vi en plocklunch vid vattnet och maken låter mig gå lös inne i en chokladbutik som en tidig bröllopsdagspresent. Schweizisk choklad i massor? Kanske världens bästa present.

_DSC2596-copy _DSC2598-copy

Sedan åker vi vidare och lämnar Schweiz bakom oss; De nervkittlande vyerna och de solvarma axlarna, den chokladströsslade cappuccinon och promenaderna på höga toppar med vinden i håret och blicken i fjärran, lugnet som lade sig som bomull kring själen och de sena kvällarna med öppna fönster och bergsluften som fyllde lungorna till bredden.

Vi åker vidare men allt detta tar vi med oss,

om än bara i minnet.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: