Middag bland regnbågarna

Ljuset sipprar in genom gardinerna som en otålig väktare och vi vaknar upp, sträcker på oss och gör oss redo för en ny dag i Gimmelwald, vår sista. Barbara har gått upp tidigt och förberett frukost till oss: Färska ägg från bonden nere på vägen, nybakt bröd och hemkokt sylt som smakar sötsyrlig rabarber och kanel.

_DSC2416-copy

_DSC2479-copy

Och sedan vandrar vi. Bland porlande vattenfall och bergen som reser sig bland molnen, bland kornas klingande bjällror och naturens prunkande grönska. Ibland möter vi andra vandrare men ofta är det bara vi och stigarna. Vi stannar till ibland, dricker färskt källvatten och hämtar andan. Det finns en stillhet här som är så öronbedövande att den skulle få den mest högljudde att tystna för en sekund och för första gången inte bara förstår vi, men känner med hela kroppen och hela sinnet, att nu, nu är det semester.

Vi tar oss till grannbyn Mürren och sätter oss på terrassen på en liten restaurang. De erbjuder schweizisk husmanskost och vi nickar med hela ansiktet och äter rösti och ägg och raclettost från en fräsande het panna.

_DSC2461-copy

Och glass! Glass är aldrig så god som den är utomlands säger maken och mellan tuggorna av grädde och chokladsås och jordgubbar håller jag med. _DSC2470-copySolen har gått i moln och temperaturen sjunkit men vi sitter på varma fårfällar och jag njuter av kvällen och sällskapet och molnen som leker lekar framför oss, av hans värmande hand i min, ljudet av regndroppar mot tak och regnbågen som dyker upp framför oss, så nära att det känns som vi kan ta ett steg framåt och hoppa från färg till färg.

Det är vår sista kväll i Gimmelwald. I morgon lämnar vi Gimmelwald och tar oss ned till Interlaken där en bil förhoppningsvis väntar på oss. Den ska ta oss ned till södra Schweiz, genom norra Italien, upp till Österrike och slutligen tillbaka till Schweiz via Liechtenstein.

_DSC2475-copy

Men än finns det timmar kvar av kvällen och vi skålar – för semesterkänslorna som spirar i kroppen, för kärlek och för Gimmelwald som har givit oss så mycket på starten av detta äventyr.

_DSC2473-copy

Share

Leave First Comment

Your email address will not be published.

Om

Om
Angelica heter jag, är gift med Pär och bor i Gävle. Jag brinner för att laga god mat som är gjord på ekologiska råvaror och är lagad från grunden. Jag har även ett stort intresse av bakning, inredning, litterateur och det skrivna ordet. Sedan 2015 åtar jag mig uppdrag som porträtt- och bröllopsfotograf. Kika gärna in på min webbsida Fotograf Angelica Selin. Här inne på min personliga blogg hittar du allt från vardagsbetraktelser och recept till fotografi, matinspiration och boktips. Välkommen!

Följ mig

Senaste

Arkiv

Copyright

Alla bilderna på bloggen är fotade av mig om inget annat anges. De får inte kopieras eller lånas utan tillstånd.
myTaste.se
error: