Follow:
Resor

Värme och vinprovning

 _DSC2735-copy

_DSC2668-copy

Dag två på vingården är varm. Riktigt varm. Jag växlar mellan att njuta av solens värme på mina bara axlar och sucka av lättnad när ett ensamt moln dyker upp. Vi promenerar bland vinfälten och olivträden, lapar sol vid poolen och äter tortellini och dricker vin på terrassen. Jag älskar att se den här sidan av Italien – den lugna och den avskalade och den tysta.

_DSC2667-copy

_DSC2719-copy

Det är vår bröllopsdag och vi har redan på förhand anmält oss till en vinprovning – vi är ju trots allt på en vingård. Så under en timme en sen eftermiddag i juli sitter vi under ett parasoll, mannen och jag, och äter tapas från ett fat och smuttar på sju av gårdens egna viner, tre vita och fyra röda, medan vi lyssnar på en av ägarna som berättar allt vi vill veta om gården. Om haglet som ett år förstörde hela deras skörd, om motståndet i Italien till ekologiska druvodlingar och hur lokalbefolkningen en gång för många år sedan räddade marken från att säljas. De är försäljare, det vet vi, men det går inte att undgå att se den kärlek och det hårda arbete som ligger bakom det som för oss är en semester.

Höjdpunkten på hela provningen är det sista vinet – en Amarone som får mig att ompröva allt jag tidigare har sagt om röda viner.

_DSC2728-copy _DSC2712-copy _DSC2708-copy
_DSC2616-copy

Vår sista dag på gården går mot sitt slut och vi avslutar kvällen med middag. Maken äter grillat och jag något vegetariskt med färska grönsaker och smördeg och ost. Jag vet inte vad det är men det spelar ingen roll. Det är vår bröllopsdag och vi är lätt rusiga efter vinet och kvällen är ljummen och tyst, hans hand i min lika självklar som stjärnorna för himlen.

Alla dagar borde sluta precis så här, tänker jag innan jag somnar.

_DSC2683-copy

_DSC2688-copy

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: