Follow:
Vardagsglimtar

Restaurang Om Shanti

Söndagen startade med morgonrufsigt hår och pepparmintte, tung, blöt snö och nollgradiga temperaturer.

VI gick till restaurangen Om Shanti på söder och beställde in så många tapasrätter att servitören fick en bekymmersrynka mellan ögonbrynen och kände sig manad att förklara både en och två gånger att det också fanns huvudrätter att välja mellan, men sedan satt vi där och njöt av dofterna och smakerna och söndagens lugna mak.

Jag skulle kunna ha stannat där en evighet och doppat varmt naanbröd i currysås och sett människor passera förbi utanför fönstret, lyssnat på den dämpade musiken från en stereo någonstans i bakgrunden och bara låtit timmarna försvinna i värmen –  men även en lat söndag har sina måsten och möten.

Och i takt med att curryn tog slut och gommen började protersera mot all hetta gick söndagen mot sitt slut och en ny vecka tog vid, den sista i januari.

Vi gör det bästa av den, inte sant?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: