Follow:
Vardagsglimtar

Brunch på Grand Hotel

I lördags firade vi som sagt lite årsdag, mannen och jag, och bokade in oss på Grand Hotel i Gävle och deras lördagsbrunch. Det var en vacker lördag, ljus och fin och lugn och från himlen föll stora julaftonsflingor. Och på Grand Hotel var det vackert som vanligt. Ni ser ju fönstren och ljuset? Där kunde vi sitta i timmar och bara se ut över vattnet och snön som yrde. 

Hej hej!

Maten då? Underbar. Där fanns både kalla och varma rätter och sött och syrligt och allt däremellan. Det var medelhavstema och jag högg in på oliver och meloner, lax och avokado. Det var en härlig färgexplosion i alla regnbågens färger – En stark kontrast mot världen utanför som snön för dagen svepte in i ett vitt duntäcke. 

Ni ser de små västerbottenpajerna? Helt ljuvliga. Sedan fanns det pizza också, och små vegetariska zucchinibollar som inte gick av för hackor. 

Vi avslutade med efterrättsbordet, och där fanns det både creme brulée och tiramisu, ost och bärshots och fikonmarmelad och choklad. Vi satt där länge och njöt av maten och sällskapet och en helt perfekt lördag i lugnets tecken. Sedan promenerade vi vidare och utanför ven vindarna och fick oss att dra kapporna tätare om oss.

Och så firades en årsdag med den finaste jag vet.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: