Follow:
Vardagsglimtar

Frukost på Epi

I går trotsade vi Gävles kyla och snöfall och gav oss ut för att äta frukost på Epi. Surdegsbröd, ägg, müsli och stora koppar kamomillte fyllde bordet där vi satt. Ingenting märkvärdigt men de har Gävles klart godaste bröd där, som man kan rosta och äta varmt tillsammans med smör och någon smakrik ost och kanske någon god röra.

Bara det.

Vi satt där länge med händerna runt varma koppar och njöt av dofterna av nybakat bröd innan vi gav oss ut på en promenad i parken. Det finns något rofyllt över ett vinterlandskap, tycker ni inte? Som att snön har lagt sig som en filt över världen och dämpat sorlet och stimmet för en liten stund.

I dag är det söndag och helgen har gått fort som vanligt. Jag ska umgås med mormor i dag och låta händerna jobba i köket och kanske läsa något kapitel i en bok, den som jag påbörjade någon gång i höstas men aldrig läste klart. Det är olikt mig men det är inte det enda jag har oavslutat sedan hösten och vintern. Allting ligger där, huller om buller, kvarlevor efter stormen som drog igenom.  Nu är det dags att börja rensa upp och jag tror att jag börjar med Boken. Den ligger här med bokmärket kvar på samma sida där jag lämnade den för så många veckor sedan nu.

Den överlevde stormen, den också.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: