Follow:
Vardagsglimtar

Snökanoner och chokladklubbor

Ni vet den där vintern som lyste med sin frånvaro hela november-december? Den har kommit nu.

Med besked.

Det snöar och snöar och när du tror att nej, nu finns det ingen mer snö att ta av, då kommer det ännu mer snö.

Som att vädergudarna har gått lite bananas och glömt att stänga av en kran någonstans.

Jag och bilen har ju haft vår egna lilla följetong denna vinter. Isiga lås och fastfrusna dörrar som inte ens en blåslampa modell gigantisk hade mäktat med. I dag skrev vi kapitel tre: Blåst. Jag sopade bilen och hur jag än sopade fick jag tillbaka snön mångdubbelt i ansiktet.

Tre liter snö i fejjan tio gånger om klockan sju på morgonen? Nog vaknade man allt.

Förresten, var det någon som sa sockerdetox? Någon?

Ingen?

Jag trodde att jag beställde en kaffe med grädde men koppen kom utrustad med en stor klubba full med len, mörk choklad och vem är jag att klaga? När man är insnöad och bilen kastar snöbollar på dig klockan sju på morgonen och varje tur utomhus känns som en polarexpedition, då förtjänar alla en kaffe med extra mycket choklad.

Tycker ni inte?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: