Follow:
Vardagsglimtar

Söndagsbakning

 

Vi bakade ju i går, mannen och jag. Jag minns inte när jag senast gjorde egna semlor från grunden men nu kände vi båda att det var dags. Så vi startade denna söndagsmorgon med att smälta smör och smula jäst och knåda degar och voilà!

Färdiga bullar från ugnen och kanske världens godaste doft i köket – den av nygräddat och kardemumma.

Sedan var det dags för det godaste av godaste – mandelmassan. Ja, vi hade fuskat och köpt färdig mandelmassa men jag lovar, det blev precis lika smarrigt ändå.

Bullarna blev fyllda och spritsade och ja, vi provsmakade både en och två gånger under bakningens gång. Konstant provsmakning är ju halva grejen med att baka, visst är det?

Här är de! Semlor signerade mannen och mig. Mjöliga händer och mjöliga ansikten men ett bord fullt av ljuvliga läckerheter. Har du någon timme över, testa att göra dina egna semlor. Jag lovar att de kommer att gå åt. På hedersord.

Så denna helg blev det vinter-OS på tv:n (Kalla – hur grym är inte hon?), mandelmassa i magen, grädde på näsan och florsocker precis överallt, men vad gör det?

Det är ju bara fettisdagen en gång om året.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: