Follow:
Mat & Bak, Recept

Smördegshjärtan med fikon, chevré och valnötter

Små sötsalta munsbitar, perfekta som tilltugg på festen eller till påsken.

Skriv ut recept
Smördegshjärtan med fikon, chevré och valnötter
Maträtt Förrätt, Småplock
Förberedelsetid 20 min
Tillagningstid 10 min
Portioner
Ingredienser
Maträtt Förrätt, Småplock
Förberedelsetid 20 min
Tillagningstid 10 min
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut den färska smördegen på ett bakplåtspapper. Stansa ut hjärtan eller rundlar.
  3. Skär fikon och ost i mindre bitar och toppa smördegssnittarna med bitarna.
  4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills dess att osten smält och smördegen rest sig och fått fin gyllenbrun färg.
  5. Hacka valnötter och strö över de gratinerade snittarna. Ringla eventuellt över lite honung. Servera direkt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: